Ndotja e ajrit rrit rrezikun e autizmit

Ndotja e ajrit rrit rrezikun e autizmit

 • Biologji / Biokimi
 • Ushqyerja / Dieta
 • Obeziteti / humbja e peshës / fitnesi

Ndotja e ajrit rrit rrezikun e autizmit

Gratë shtatzëna të ekspozuara ndaj niveleve të larta të ndotjes së ajrit kanë dy herë më shumë të ngjarë të kenë një fëmijë me autizëm në krahasim me gratë e ekspozuara ndaj niveleve të ulëta, shkencëtarët nga Shkolla e Shëndetit Publik të Harvardit ( HSPH) raportoi në perspektivat e shëndetit të mjedisit (botimi i 18 qershorit).

Autori kryesor Andrea Roberts, bashkëpunëtor i kërkimit në Departamentin e Shkencave Sociale dhe të Sjelljes HSPH, tha:

"Gjetjet tona krijojnë shqetësime që nga koha kur, në varësi të ndotësit, 20% deri në 60 % e grave në studimin tonë jetuan në zonat ku u ngrit rreziku i autizmit. ” Zhvillimi fizik dhe neurologjik i fetusit dhe foshnjës. Dy studime kanë demonstruar tashmë një lidhje midis ekspozimit të ndotjes së ajrit gjatë shtatëzanisë dhe rrezikut të ASD. Sidoqoftë, ata ekzaminuan vetëm tre lokacione në vend. Ata u përqëndruan në të dhëna për 325 gra që lindën një fëmijë i cili përfundimisht u diagnostikua me një çrregullim të spektrit të autizmit dhe 22,000 të tjerë, fëmijët e të cilëve nuk kishin çrregullim.

Ekipi analizoi të dhënat mjedisore nga EPA (SH.B.A. Agjencia e Mbrojtjes https://harmoniqhealth.com/al/myceril/ së Mjedisit) për të vlerësuar se sa ndotje e ajrit u ekspozuan nënave ndërsa ishte shtatzënë. Ata gjithashtu faktorizuan në disa konfrontues të mundshëm, të tilla si pirja e duhanit gjatë shtatëzanisë, edukimit dhe të ardhurave. Qëllimi kryesor ishte shikimi i lidhjeve midis çrregullimeve të spektrit të autizmit dhe niveleve të ndotjes në kohën dhe vendin e lindjes.

Nivelet e naftës dhe të merkurit të lidhura me rrezikun e autizmit në pasardhës

Autorët zbuluan se nënat shtatzëna që jetojnë në 20% të zonave me ndotjen më të ajrit kishin dy herë rrezikun e të pasurit një Fëmija me autizëm, krahasuar me ata që jetojnë në 20% të vendeve me nivelet më të ulëta. Studiuesit u përqëndruan në nivelet e grimcave të naftës dhe/ose merkurit në ajër.

klorur metileni, mangani dhe plumbi gjithashtu ngritën rrezikun e autizmit

në lidhje me ndotësit e tjerë, të tilla si plumbi, kloruri metilen, mangani dhe ekspozimi i kombinuar i metaleve, një rrezik 50% më i lartë i autizmit në Pasardhësit u gjetën në mesin e atyre që kishin jetuar në zona me nivelet më të larta gjatë shtatëzanisë, në krahasim me ata me ekspozimin më të vogël. po mbante një djalë, shtuan studiuesit. Sidoqoftë, nëse vajzat janë më pak të prekura nga ndotja e ajrit duhet të ekzaminohen më tej sepse kishte shumë më shumë djem me autizëm në studim sesa vajzat, d.m.th. nuk kishte vajza të mjaftueshme me një ASD në studim.

autor i lartë Marc Weisskopf, tha:

"Rezultatet tona sugjerojnë që studimet e reja duhet të fillojnë procesin e matjes së metaleve dhe ndotësve të tjerë në gjakun e grave shtatzëna ose fëmijëve të porsalindur për të siguruar prova më të forta që ndotësit specifikë rrisin rrezikun e autizmit. Një kuptim më i mirë i kësaj mund të ndihmojë në zhvillimin e ndërhyrjeve për të zvogëluar ekspozimin e grave shtatzëna ndaj këtyre ndotësve. " Psikiatria e cila tregoi se ekspozimi ndaj ndotjes së ajrit gjatë 12 muajve të parë të jetës së një fëmije mund të rrisë rrezikun e autizmit. të autizmit në krahasim me fëmijët e tjerë. Një person me një ASD zakonisht ka vështirësi në bashkëveprimin shoqëror, komunikimin verbal, komunikimin jo-verbal dhe sjelljet e përsëritura.

 • Disorderrregullimi Autik
 • Disorderrregullimi Disintegrues i Fëmijërisë
 • Disorderrregullimi i Përhapjes së Zhvillimit në mënyrë jo tjetër të specifikuar (PDD-NOS)
 • Sindromi Rett
 • Sipas specialistëve, autizmi i ka rrënjët në fazat e hershme të zhvillimit të trurit. Simptomat e ASD zakonisht shfaqen kur fëmija është dy deri në tre vjeç. herë më shumë se katër dekada më parë. ASD -të janë shumë më të zakonshme tek djemtë sesa vajzat; 1 Në çdo 54 djem dhe 1 në çdo 252 vajza janë diagnostikuar me një ASD në Amerikë.

  vlerësohet se rreth dy milion amerikanë jetojnë me një ASD. Nordqvist

  • Shtatzënia/Obstetrika

  Alkooli nuk përfiton nga zemra, pretendon studim i ri

  Një studim i ri BMJ zbulon se edhe në mesin , dhe ul presionin e gjakut. Pirja e moderuar mund të jetë e mirë për zemrën. Vera përmban. prejardhje.

  ata gjetën atë people e me një gjen të veçantë të konsumuar 17% më pak alkool në javë, kishin më pak të ngjarë të pijë të pijë, dhe kishin më shumë të ngjarë të abstenojnë nga alkooli krejt, sesa jo transportuesit.

  Këta konsumatorë të ulët të alkoolit zakonisht kishin një 10 % Rreziku mesatar i zvogëluar i sëmundjes koronare të zemrës, presionit të ulët të gjakut dhe një indeksi më të ulët të masës trupore (BMI). Për shëndetin e zemrës. Alkooli ka një ndikim negativ në shëndetin e zemrës. " bëri që disa njerëz të besojnë të moderuar Konsumi i ATE është i mirë për shëndetin e tyre, madje edhe duke ulur rrezikun e tyre nga sëmundjet e zemrës. Duke parë me këtë studim të ri, i cili përdor një qasje hetimore të ngjashme me një provë klinike të rastit, është se ulja e konsumit të alkoolit, madje edhe për pirësit e lehtë në të moderuar, mund të çojë në përmirësimin e shëndetit kardiovaskular, "thotë Prof. Holmes.

  Fokusi i studimit ishte duke hetuar shëndetin e zemrës së njerëzve që mbajnë një version të veçantë të gjenit "dehidrogjenaza e alkoolit 1B" e cila kodon për një proteinë që ndihmon për të prishur alkoolin më shpejt sesa në jo-transportuesit . Konsumi i alkoolit, dhe nga atje gjeti lidhjet midis konsumit më të ulët dhe shëndetit të përmirësuar të zemrës. Prill 2014, Medical News mësoi sot se si neuroshkencëtarët në Universitetin e Utah po hetojnë një rajon të trurit që rregullon se sa të ndjeshëm jemi ndaj efekteve negative të alkoolit. Inaktivizimi i këtij rajoni të trurit te minjtë i bëri ata të pinin më shumë alkool, me një ritëm më të shpejtë.

 • Obeziteti / Humbja e peshës / Fitness
 • Alkooli promovon sëmundje duke ndryshuar bakteret orale

  Pirja e alkoolit mund të rrisë rrezikun e shumë sëmundjeve, siç është sëmundja e zemrës. Por cilat janë mekanizmat themelorë të dëmshëm të vendosur në lëvizje nga konsumi i alkoolit? Një studim tregon se pijet alkoolike mund të nxisin ndryshime në mikrobiomën e gojës që përfundojnë duke prekur të gjithë trupin. Kohët e fundit është gjetur – Dementia.

  Disa nga arsyet pse përdorimi i tepërt i alkoolit mund të dëmtojë shëndetin janë mjaft të drejtpërdrejta. Për të rregulluar presionin e gjakut.

  Kjo përfundimisht mund të prodhojë një çekuilibër që mund të çojë në hipertension. Por pirja gjithashtu ndikon në mekanizma të tjerë biologjikë të ndjeshëm, të cilët, nga ana tjetër, mund të lehtësojnë ndjeshmërinë e trupit ndaj sëmundjes. Si ndikon alkooli në mikrobiomën bakteriale të gojës. ndërsa në të njëjtën kohë trullos zhvillimin e baktereve të dobishme, probiotike. , çon në ndryshime bakteriale të lidhura tashmë me kancerin dhe sëmundjen kronike. " Pjesëmarrës, në moshën 55–87 vjeç, të cilët w me qendër në Shtetet e Bashkuara. Të gjithë u rekrutuan përmes Studimit të Parandalimit të Kancerit të Shoqatës Amerikane të Kancerit (ACS) II dhe Institutit Kombëtar të Kancerit (NCI) Prostata, mushkëritë, kolorektali dhe prova e ekzaminimit të kancerit ovarian.

  Të gjithë pjesëmarrësit ishin të shëndetshëm në të koha e regjistrimit, dhe ata siguruan mostra të baktereve të tyre orale, si dhe informacione në lidhje me zakonet e tyre të pirjes. Prej tyre, 270 nuk pinin, 614 të kualifikuar si pinë të moderuar, dhe 160 të induluar në pirjen e rëndë. Për të kuptuar se cilat baktere lulëzuan në mikrobiotën me gojë të njerëzve që nuk pinë dhe ata që bëjnë. Ata gjithashtu hulumtuan se cilat baktere u penguan të zhvillohen. .

  "Pije", shkruajnë autorët e studimit, "kishin ulur bollëkun e rendit lactobacillales […] taksat e tjera [speciet bakteriale], disa prej të cilave janë potencialisht patogjene, ishin pasuruar me konsum më të lartë të alkoolit."

  Hulumtimi i ardhshëm për të hetuar pije specifike

  Bollëku i baktereve të dëmshme, siç vërejnë studiuesit, mund të çojnë në zhvillimin e sëmundjeve të zemrës, si dhe kanceret e kokës dhe qafës dhe kancerit gastrointestinal.

  “Provat tregojnë se Disbioza e mikrobiotës orale [çekuilibri] ka të bëjë me sëmundjet lokale orale, të tilla si periodontiti dhe kariesi dentar dhe potencialisht me sëmundjet sistemike, duke përfshirë kanceret gastrointestinale dhe sëmundjet kardiovaskulare, "shpjegojnë ata. poshtë në numrin e pijeve alkoolike që ne i kënaqim mund të ndihmojnë për të kthyer ose edhe për të parandaluar dëmin e shkaktuar nga mikrobiota orale jo e shëndetshme. të pijeve alkoolike ndikojnë në mënyrë të pavarur në zhvillimin e baktereve orale. Ata që pinë vetëm verë, ose vetëm birrë, ose vetëm pije të forta mund të kenë mikrobiota orale krejtësisht të ndryshme. Përmbajtja funksionale) e mikrobiomës orale. " >

  orderrregullimi i përdorimit të alkoolit: Një hap drejt trajtimit më të mirë? Një studim i kohëve të fundit konkludon se një rrugë e përfshirë në të dy kushtet mund të ndikohet pozitivisht nga një kimikate tregtare në dispozicion.

  Dikush me AUD ndien dëshira të mëdha për alkoolin dhe, kur asnjë nuk është konsumuar, përjeton simptoma të tërheqjes. Shtetet e Bashkuara me AUD.

  çrregullimet e humorit, përfshirë depresionin dhe çrregullimin bipolar, shpesh janë të lidhura me AUD por janë edhe më të përhapura. Instituti Kombëtar i Shëndetit Mendor Vlerëson se çrregullimet e humorit preken 9.7 përqind të të rriturve në Sh.B.A ndërmjet 2016 dhe 2017.

  AUD

  dhe çrregullimet Dekada më parë. Sidoqoftë, ka qenë e vështirë të ngacmosh shkakun dhe efektin: pirja e sasive të tepërta të alkoolit mund të prodhojë simptoma të ngjashme me depresionin dhe, për shkak se alkooli ndryshon gjendjen shpirtërore, disa njerëz me çrregullime të humorit vetë-mjekohen me alkoolin.

  Kohët e fundit , studiues nga Oregon Health & amp; Universiteti Shkencor në Portland u përpoq të hetojë mënyra të reja të afrimit të AUD. Në mënyrë të veçantë, ata studiuan një receptor lidhës të zinkut të quajtur G-proteinë e bashkuar me receptor 39 (GPR39), të cilin shkencëtarët e kishin lidhur më parë me depresionin.

  Disa individë kanë më shumë të ngjarë të pinë alkool tepër se të tjerët; Këto ndryshime ndërnjerëzore nuk janë unike për njerëzit. Për shembull, në një studim të mëparshëm, autorët hetuan efektet në makaket rezus. Ata teorizuan që një përbërje që përmirësoi aktivitetin e GPR39 mund të zvogëlojë marrjen e alkoolit. dhe aktivizon GPR39. Kur u dhanë substancës minjve, ata zbuluan se ajo uli ndjeshëm sasinë e alkoolit që konsumuan minjtë.

  admin