Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων

Το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων, γνωστό και ως αντισυλληπτικό έμπλαστρο, είναι μια ορμονική μορφή ελέγχου των γεννήσεων που απελευθερώνει ορμόνες μέσω του δέρματος για να αποτρέψει την εγκυμοσύνη.

Ορισμένοι χρήστες patch χρησιμοποιούν επίσης αυτή τη μορφή αντισύλληψης για να ρυθμίσουν τις περιόδους και να μειώσουν τις επιδράσεις: )

Σε αυτό το άρθρο, περιγράφουμε την αποτελεσματικότητα του έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων. Εξετάζουμε επίσης τα οφέλη και τις παρενέργειες του έμπλαστρου και τον τρόπο χρήσης του.

Τι είναι ένα έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων και πώς λειτουργεί;

Το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων είναι ένα λεπτό τετράγωνο κόλλα που παραδίδει ορμόνες όταν ένα άτομο το εφαρμόζει στο δέρμα.

Όπως και με τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων, το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων λειτουργεί με την πρόληψη της ωορρηξίας. Χωρίς αυγό, το σπέρμα δεν έχει τίποτα να γονιμοποιηθεί, οπότε δεν μπορεί να συμβεί εγκυμοσύνη.

Το έμπλαστρο περιέχει τις ίδιες ορμόνες, που ονομάζονται οιστρογόνα και προγεστίνη, όπως πολλά χάπια ελέγχου των γεννήσεων. Αυτές οι ορμόνες σταματούν την ωορρηξία.

Εκτός από τη διακοπή της απελευθέρωσης των αυγών, οι ορμόνες αυξάνουν την παραγωγή βλέννας του τραχήλου της μήτρας, η οποία αναστέλλει την κίνηση των σπερματοζωαρίων.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων;

Το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με το Planned Parenthood, με τέλεια χρήση, είναι 99% αποτελεσματικό.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν και να κάνουν λάθη όταν χρησιμοποιούν διαφορετικές μορφές ελέγχου των γεννήσεων, συμπεριλαμβανομένου του έμπλαστρο. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), με τυπική χρήση, το έμπλαστρο είναι αναποτελεσματικό στο 9% των περιπτώσεων.

Η σωστή χρήση του κώδικα ελέγχου των γεννήσεων είναι επομένως απαραίτητη. Όταν οι άνθρωποι δεν το χρησιμοποιούν σωστά, μπορεί να συμβεί εγκυμοσύνη.

Το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων μπορεί να μην αποτρέψει την εγκυμοσύνη λόγω ενός ατόμου: ως ριφαμπίνη (ριφαδίνη) ή ισονιαζίδη και ριφαμπίν (ριφαμική)

  • χρησιμοποιώντας φάρμακα για τον ιό HIV
  • Χρησιμοποιώντας το Griseofulvin (Greflowvin V), ένα αντιμυκητιασικό φάρμακο
  • Χρησιμοποιώντας το συμπλήρωμα βοτάνων St. John’s wort
  • Οι άνθρωποι που λαμβάνουν οποιοδήποτε από τα παραπάνω φάρμακα θα πρέπει να εξετάσουν τη χρήση μιας πρόσθετης μορφής ελέγχου των γεννήσεων, όπως τα προφυλακτικά. Όποιος παίρνει το φάρμακο μακροπρόθεσμα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο μετάβασης σε διαφορετικό τύπο αντισυλληπτικού.

    Οι κακές συνθήκες αποθήκευσης μπορούν επίσης να μειώσουν την αποτελεσματικότητα της έμπλασσης. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα μπαλώματα σε θερμοκρασία δωματίου και έξω από τον ήλιο. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να ανοίξουν τις θήκες μέχρι να είναι καιρός να εφαρμόσει ένα έμπλαστρο.

    Εάν το έμπλαστρο πέσει για αρκετές ημέρες στη σειρά, αυτό θα μπορούσε επίσης να το καταστήσει αναποτελεσματικό. Οι άνθρωποι πρέπει να αναφέρονται στις οδηγίες του προϊόντος για να δουν τι πρέπει να κάνουν σε αυτή την κατάσταση.

    Οφέλη ελέγχου των γεννήσεων

    Το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων είναι μια βολική μορφή ελέγχου των γεννήσεων. Αντί να παίρνουν ένα χάπι κάθε μέρα, οι άνθρωποι απλά πρέπει να αντικαταστήσουν το έμπλαστρο με ένα νέο μία φορά την εβδομάδα. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης εύκολα να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το έμπλαστρο εάν αποφασίσουν να προσπαθήσουν για εγκυμοσύνη.

    Εκτός από την πρόληψη της εγκυμοσύνης, το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων έχει άλλα οφέλη για μερικούς ανθρώπους, όπως:

    • PMS
    • Προκαλώντας ελαφρύτερες περιόδους
    • Πρόληψη της αναιμίας
    • Τα στήθη και οι ωοθήκες
    • αποτρέποντας ορισμένους τύπους καρκίνων

    Μια εντελώς ασφαλής μορφή αντισύλληψης.

    Ωστόσο, το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων περιέχει ορμόνες που μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες σε ορισμένα άτομα. Μερικές κοινές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν:

    • Τρυλότητα του μαστού
    • Ναυή
    • Σχεδιάζοντας
    • Αλλαγές σε περιόδους
    • < Ο ερεθισμός του δέρματος στη θέση του patch

    Οι περισσότερες παρενέργειες δεν διαρκούν περισσότερο από μερικούς μήνες, σύμφωνα με το Planned Parenthood. Εάν η δυσφορία επιμένει, ένας γιατρός μπορεί να συστήσει ένα διαφορετικό είδος ελέγχου των γεννήσεων.

    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων δεν προσφέρει προστασία από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (STIs). Ένα άτομο πρέπει πάντα να χρησιμοποιεί ένα προφυλακτικό εκτός από το έμπλαστρο για να περιορίσει τον κίνδυνο μετάδοσης STI.

    Μια μελέτη του 2017 στο Διεθνές Περιοδικό της Γυναικείας Υγείας εξέτασε την τρέχουσα βιβλιογραφία σχετικά με το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων.

    Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επειδή το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων περιέχει υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων από πολλά χάπια ελέγχου των γεννήσεων, ο κίνδυνος για φλεβική θρομβοεμβολή (VTE) – θρόμβοι αίματος που κάνουν το δρόμο τους στους πνεύμονες – είναι υψηλότερος. Ωστόσο, πρόσθεσαν ότι, συνολικά, ο απόλυτος κίνδυνος εξακολουθεί να είναι αρκετά χαμηλός.

    Πόσο κοστίζει το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων;

    Η προμήθεια συμβουλών ελέγχου των γεννήσεων ενός μήνα κοστίζει μεταξύ $ 0 και $ 150, ανάλογα με το αν ένα άτομο έχει ασφάλιση υγείας.

    Ορισμένα κυβερνητικά προγράμματα, όπως το Medicaid, προσφέρουν οικονομική βοήθεια που μπορεί να βοηθήσει στην πληρωμή του ελέγχου των γεννήσεων, όπως το έμπλαστρο.

    πού να πάρετε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα ελέγχου γεννήσεων

    Αυτός ο τύπος ελέγχου των γεννήσεων απαιτεί συνταγή. Ένας γιατρός ή νοσοκόμα μπορεί να συνταγογραφήσει το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων.

    Σε ορισμένες περιοχές, η λήψη του έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων απευθείας από έναν φαρμακοποιό ή μέσω ηλεκτρονικών συνταγογραφούμενων υπηρεσιών είναι δυνατή.

    Πώς να χρησιμοποιήσετε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα ελέγχου γεννήσεων

    Το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων είναι ένας απλός τρόπος για την πρόληψη της εγκυμοσύνης. Ένα άτομο πρέπει να εφαρμόσει ένα νέο έμπλαστρο μία φορά την εβδομάδα για να καθαρίσει, ξηρό δέρμα. Μπορούν να τοποθετήσουν το έμπλαστρο σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες περιοχές:

  • Πίσω
  • Ένα άτομο πρέπει να πιέσει και να κρατήσει το έμπλαστρο για μερικά δευτερόλεπτα για να εξασφαλίσει ότι παραμένει στη θέση του. Το έμπλαστρο θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ κατά τη διάρκεια όλων των ειδών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης.

    Ένα άτομο δεν πρέπει να ξεπλύνει το έμπλαστρο επειδή περιέχει ορμόνες που μπορούν να μολύνουν την παροχή νερού.

    Μετά από 3 εβδομάδες χρήσης, οι άνθρωποι συνήθως παίρνουν μια εβδομάδα μακριά για να επιτρέψουν μια περίοδο.

    Οι άνθρωποι που προτιμούν να παραλείψουν την περίοδο τους μπορούν να εφαρμόσουν ένα νέο έμπλαστρο την τέταρτη εβδομάδα. Κατά την παράκαμψη των περιόδων με αυτόν τον τρόπο, η εντοπισμός είναι πιθανή, ειδικά κατά τους πρώτους 6 μήνες.

    Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων;

    Το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων είναι για άτομα που επιθυμούν να αποτρέψουν την εγκυμοσύνη. Δεν προστατεύει από τα ΣΜΝ.

    Μερικοί άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή ορμονικού ελέγχου των γεννήσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν βιώσει τα ακόλουθα προβλήματα υγείας:

    • Καρκίνος του μαστού
    • , όπως καρδιακή προσβολή ή στηθάγχη
    • διαβήτης ή ηπατική νόσο
    • μη διαχειριζόμενη υψηλή αρτηριακή πίεση
    • ημικρανία με αύρα
    • Διαταραχές

    Οι γυναίκες που γνωρίζουν ή πιστεύουν ότι μπορεί να είναι έγκυες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων.

    Οι γυναίκες που θηλάζουν θα πρέπει να σταματήσουν το έμπλαστρο για τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννηση επειδή η ορμόνη οιστρογόνο θα μπορούσε να μειώσει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.

    Το έμπλαστρο μπορεί επίσης να μην είναι κατάλληλο για άτομα με υπέρβαρο ή παχυσαρκία και καπνιστές ηλικίας άνω των 35 ετών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μόλις πρόσφατα εγκατέλειψαν το κάπνισμα.

    Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα του patch;

    Μόλις ένα άτομο σταματήσει να εφαρμόζει τα μπαλώματα, το σώμα συνήθως επιστρέφει στο φυσιολογικό αρκετά γρήγορα.

    Αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για την εμμηνόρροια να επιστρέψει στο φυσιολογικό, η εγκυμοσύνη μπορεί να συμβεί αμέσως μετά τη διακοπή της ενημερωμένης κώδικα ελέγχου των γεννήσεων.

    Περίληψη

    Το έμπλαστρο ελέγχου των γεννήσεων είναι ένας ασφαλής, εύκολος και αξιόπιστος τρόπος για την πρόληψη της εγκυμοσύνης. Οι άνθρωποι που επιθυμούν να αποφύγουν να μείνουν έγκυες απλά πρέπει να το κολλήσουν και να το αλλάξουν κάθε εβδομάδα.

    Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι το έμπλαστρο δεν είναι για όλους και δεν εμποδίζει τα ΣΜΝ.

    Οι άνθρωποι που δεν είναι βέβαιοι εάν το έμπλαστρο είναι κατάλληλο για τις ανάγκες τους θα πρέπει να συμβουλευτεί έναν γιατρό για να συζητήσει τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου και άλλες ανησυχίες.

    • Η εγκυμοσύνη/η μαιευτική
    • και αντλεί μόνο από μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.
    admin